Във връзка с политическа декларация, представена в Народното събрание,  Дирекция

...
Във връзка с политическа декларация, представена в Народното събрание,  Дирекция
Коментари Харесай

Прокуратурата с позиция относно поисканата оставка на Иван Гешев

Във връзка с политическа декларация, показана в Народното събрание,  Дирекция “Публични връзка " дава следната позиция на управлението на Прокуратура на Република България:

" Ръководството на Прокуратурата на Република България прави оценка като извънредно недопустимо и жестоко посягане над върховенството на правото и независимостта на правосъдната власт, политическата декларация, показана на 14.01.2022 година в Народното събрание. Още повече, че за прочитането на същата се употребява трибуната на българския парламент.

Този политически акт е образец за директно нарушение на разделянето на управляващите, обезпечено от Конституцията на Република България. Политическата декларация изцяло удостоверява, неведнъж изразените от управлението на Прокуратура на Република България, в това число и с писмо до европейските институции, посолствата на страните членки на Европейски Съюз, Англия и Съединени американски щати, опасения за растящия у нас риск от съществено и непоправимо накърняване на независимостта на прокуратурата като част от правосъдната власт и трайно оттегляне от водещия принцип в Европейския съюз за господство на правото. 

Ръководството на Прокуратура на Република България счита, че показаната декларация има напълно политически темперамент. Единствената цел на същата е опит за отклонение на публичното внимание от действителните обществени, стопански и здравни проблеми, пред които са изправени българските жители. "
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР